În lumea în care trăim, banii și educația financiară sunt o componentă vitală. Fie că ne place sau nu, banii sunt un instrument indispensabil în societatea noastră. Avem nevoie de bani ca să mâncăm, ca să ne îmbrăcăm sau ca să-i ajutăm pe alții și să știm cum ne pot ajuta alții pe noi.

În ciuda importanței lor, majoritatea oamenilor nu au învățat cum să-i folosească în mod corect. Educația financiară nu este o materie care să fie predată în școli. Și mulți dintre noi nu au avut parte de ea nici acasă. Din nefericire, este un subiect pe care trebuie să-l înveți de unul singur.

Această educație este imperios necesară în viața fiecăruia dintre noi, spre exemplu atunci când apelăm la o companie de finanțare pentru un credit nebancar, vom putea privi mult mai lucid peste condițiile contractuale și vom putea percepe mai ușor avantajele care ne sunt oferite.

Ce reprezintă de fapt educația financiară?

În practică, educația financiară este o sumă de exerciții pe care le întreprindem atunci când decidem cum gestionăm bugetul curent, să luăm sau nu un împrumut nebancar, sau cum să efectuăm o tranzacție de investiție pe termen lung.

Noi, echipa Credit Ușor, îți oferim nu doar cel mai avantajos credit, sigur și rapid, dar ți-am pregătit și o listă de 5 cărți despre o dezvoltare financiară eficientă.

1. SECRETELE MINȚII DE MILIONAR – T. HARV EKER

Dacă mașina ta e cea mai tare din parcare, ai putea să consideri că trebuie să te muți din cartier. Cum am ajuns la această concluzie? Ei bine, principiul nr. 7 din această carte spune că: “Oamenii bogați se învârt între oameni pozitivi și de succes. Oamenii săraci se învârt între oameni negativi și fără succes. Iar dacă mașina ta e cea mai tare, înseamnă că (cel mai probabil) ești cel mai de succes om din cartier. Și ar trebui să ai întotdeauna în jurul tău și alți oameni de succes.

2. TATĂ BOGAT, TATĂ SĂRAC – ROBERT KIYOSAKI

Imaginează-ți cum ar fi să te pensionezi la 47 de ani… Cum ar fi dacă ai câștiga o perspectivă economică unică, pe care școala nu ți-o prezintă, iar la 47 de ani ai putea să-ți păstrezi același nivel de trai ca atunci când lucrați. Sună bine, nu-i așa?

Robert T. Kiyosaki a reușit acest lucru pentru că „s-a trezit la timp”. Încă din adolescență, a observat perspectivele financiare diferite ale tatălui său și ale tatălui prietenului său cel mai bun. Tatăl lui era bogat în diplome și sărac în bancă. Tatăl prietenului său cel mai bun renunțase la școală în clasa a 8-a și a devenit un milionar prin forțele proprii. Cartea prezintă călătoria lui Kiyosaki în a deveni bogat.

3. CADRANUL BANILOR – ROBERT KIYOSAKI

Este extensia cărții „Tată bogat, tată sărac” și, de aceea, îți recomandăm să o citești prima dată pe cea de mai sus. “Cadranul Banilor” te va ajuta să înțelegi cum funcționează banii.

Un alt adevăr pe care-l vei afla, dacă alegi să citești această carte, (și care doare) este că: O mașină nu este o investiție! Chiar dacă valorează 50.000 euro. Citește cartea și vei afla de ce.

4. DE LA IDEE LA BANI – NAPOLEON HILL

Dacă ar fi să alegi o singură carte din listă, aceasta este “aceea”. Este transformatoare. Napoleon Hill a fost rugat de Andrew Carnegie să scrie o carte care să răspundă la întrebarea: Ce determină o persoană să aibă succes?

Cartea evidențiază faptul că succesul vine din a ști ce vrei și de a avea o dorință arzătoare ca să obții acele lucruri. Știai că 99% din oameni nu au un scop în viață și de aceea sunt blocați în slujbe pe care nu le vor? Cartea te va convinge să iei decizia de a fi bogat. Îți va arăta pașii pe care să îi urmezi și pașii pe care să îi eviți.

5. CEL MAI BOGAT OM DIN BABILON – GEORGE CLASON

Această carte este un bun început pentru cei presați de timp. Are aproximativ 150 de pagini și se citește repede. Conceptul cărții este: Cu cât bogăția unei persoane crește, cu atât acea persoană va cheltui mai mult. Prin urmare, dacă vrem mai mulți bani, e nevoie să ne disciplinăm acum și nu mai târziu. Studiile arată că cei mai mulți câștigători la loto sunt faliți în 3 ani din cauza lipsei de disciplină. Prin urmare, problema nu este lipsa banilor, ci cum sunt acești bani „folosiți”.

Ideea cu aceste cărți este că nu este suficient să le citești. Informația pe care o cunoști dar nu o aplici nu are nici o valoarea. Dacă nu aplici lucrurile pe care le înveți din ele nu vei observa nici o schimbare în viața ta. În schimb, dacă urmezi sfaturile sau pașii detaliați de fiecare autor în parte, cu siguranță o să observi modificări semnificative în viața ta și în situația ta financiară.

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *