Am cunoscut-o pe Diana acum 2 ani. Întâmplător cineva mi-a povestit că prietena ei se chinuie să lanseze un serviciu absolut nou la acea vreme în Republica Moldova, și anume epilare definitivă cu laser Dioda. Într-un oraș cu saloane de frumusețe la fiecare colț și zeci de lasere care promit o piele fină, Diana a hotărât să împrumute bani – mulți, apropo, și să cumpere un aparat din Italia. Fără suport financiar de nicăieri, fără granturi, fără părinți sau soț bogat, fără alte „șanse” decât intuiția ei de femeie că „o să meargă”. Adevărul că nu prea a mers de la început, mai mult oferea servicii gratuite tuturor cunoștințelor, ca apoi ele să povestească cu încredere despre epilarea cu laser Dioda.

Până într-o zi, când a observant că la salon vin fete noi. Anume atunci a hotărât că nu mai există cale de întoarcere și astăzi – după aproape 3 ani, să dețină un cabinet care prestează servicii de epilare definitivă cu laser Dioda. Și chiar dacă e greu, uneori extrem de greu, Diana este împlinită, pentru că oferă cele mai bune servicii și femeile primesc cele mai bune rezultate.

DSC_0586

 

– Ce făcea Diana cu 5 ani în urmă?

Eram pe la sfîrşitul concediului de maternitate cu primul copil şi căutam un nou job. Educaţia mea financiară de atunci îmi dicta numai un scenariu: de a mă angaja.

– De unde toată povestea cu un cabinet specializat în epilare?

Eu abia acum am realizat că povestea a început demult, încă din adolescenţă, cînd am început să mă confrunt cu problema firelor de păr nedorite. Mai întâi am încercat să ascund părul, purtând pantaloni toată vara. Apoi a urmat lama de ras cu iritaţii groaznice, ceara şi sugaringul cu durere şi fire de păr încarnate. Până am aflat că e posibil să scapi pentru totdeauna de firele de păr nedorite. Și am încercat mai multe tipuri de epilări, aparate şi tehnologii diferite, ceea ce mi-a permis să fac comparaţie între ele. De aici a fost doar un pas până la investiții proprii și a lansa un salon exclusiv dedicat persoanelor care vor să scape definitive de părul nedorit.

– Epilare definitivă cu laser Dioda – ce înseamnă asta?

Este eliminarea firelor de păr pentru totdeauna cu ajutorul laserului Dioda 808 nm, care are ca principiu de lucru – fototermoliza. Procesul este foarte simplu – laserul eliberează un impuls de lumină care este absorbit de melanina din foliculul de păr, apoi energia luminii se transformă în căldură, care distruge rădăcina firului de păr. Firul cade în următoarele 14 zile, iar rădăcina devine incapabilă să producă un nou fir de păr.

– Orașul nostru mic e plin de tot felul de saloane și lasere. Prin ce se deosebește Dioda de altele?

Laserul Dioda are un mod de lucru continuu, ne-punctat, tratând rapid suprafețele mici și mari, ceea ce economisește timpul clientului.

Nu provoacă durere, deoarece are integrat un sistem de răcire performant, care în mod constant și automat răcește pielea, făcând ca epilarea să fie confortantă și reducând impactul negativ al căldurii asupra pielii.

27654879_850690375135592_3221967586217656958_n

 

 Cum convingi clientele să revină, ținând cont că prețurile sunt mari?

Eu mai întîi le explic unde au venit, căci ceea ce pot face ele mai bine înainte de a începe epilarea cu laser, este să se informeze şi să se înarmeze cu răbdare pentru câteva luni înainte. Şi desigur rezultatul final – eliminarea firelor de păr nedorite – să fie pe măsura aşteptărilor lor. Cât despre preţ, epilarea cu laser Dioda este mai curând o economie, costul echivalându-se cu epilarea cu ceară pentru 2 ani, iar rezultatele sunt incomparabile.

– Mulți consideră epilarea definitivă un mit. Care-i secretul părului care nu mai crește?

Mulţi consideră mit, deoarece nu sunt informaţi. Eu tare des întâlnesc fraza: „Eu aş face epilare cu laser, dar am auzit că nu are efect. „ – De unde ai auzit?”, „– De la vecina, cumătra, fata care îmi face epilare cu ceară.”

Secretul părului care nu mai crește este simplu: laserul emite lumină  → lumina pătrunde în rădăcina firului de păr, unde se transformă în căldură → căldura distruge rădăcina, oprind astfel alimentarea firului de păr.  Rădăcinile distruse nu se mai restabilesc.

42901866_1012241322313829_1281661792094781440_n

 

 – Cum sunt clientele voastre?

Tare mult îmi plac clientele care pun întrebări. Multe întrebări. Pentru a fi informate despre procedura pe care vor să o facă. Pot să zic că „mi-a mers” cu clientele (râde). Atîtea femei superbe am cunoscut în ultimii ani și îmi place că ținem legătura chiar dacă ședințele de epilare s-au terminat. Iar cînd văd cum ies fericite din cabinetul nostru, înțeleg că fac exact ceea ce trebuie.

– A face antreprenoriat, fiind și mamă, e un risc, o satisfacție sau o necesitate?

Aş vrea să zic că e satisfacţie, dar o să zic că e risc. Risc, pentru că uneori deciziile pe care le iai în favoarea afacerii, sunt în detrimentul familiei. Pentru că tu lucrezi în loc să te joci cu copiii, pentru că eşti mai mult plecată decât alături de ei. Dar mă străduiesc să le organizez în așa mod, încât toată lumea să aibă doar de câștigat!

Text de Doina Cernavca

Foto: epilarelaser.md

 

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *