Operația pentru micșorarea sânilor, mamoplastia de reducție sau, mai simplu, reducția mamară, după cum mai este numită, pare să fie un scop diametral opus dorințelor femeilor, nu? În special în ultimele decenii formele voluptoase, pline sunt la modă, de ce și-ar dori cineva o reducție mamară? Cele mai multe visează la sâni mai mari, nicidecum la sâni mai mici. Există și femei pentru care mărimea exagerată a sânilor este o problemă serioasă, de sănătate și de autoapreciere. Acestora, sânii mari le provoacă dureri de ceafă, gât, urechi chiar, de umeri și de spate, uneori iritații în zona pielii de sub sâni.  Se ajunge chiar și la la deformări scheletice și probleme de respirație. Alte probleme, mai puțin dramatice, dar totuși prezente, sunt dificultatea în procurarea sutienului, în alegerea vestimentației și în armonizarea stilului. Sânii sunt formațiuni gingașe, din țesuturi moi, respectiv gravitația își spune cuvântul, mai devreme sau mai târziu, deci,, în timp pieptul își pierde fermitatea și devine ptozat (lăsat). Deranj după deranj, toate aceste minusuri le determină pe femei să caute soluția în chirurgia estetică. Există și bărbați care apelează la serviciile unui chirurg estetician pentru a scăpa de ginecomastie, de obicei problema rezolvându-se prin lipoaspirație și/ sau excizia țesutului glandular, dar desigur că anume femeile trec mai des pragul unei clinici de chirurgie estetică pentru mamoplastie de reducție.

Ce reprezintă micșorarea sânilor și cum alegi un chirurg potrivit

Micșorarea sânilor se practică cu succes din anii ’50, de atunci un număr mare de femei beneficiind de rezultatele acestei intervenții. Mamoplastia de reducție (micșorarea sânilor) rezolvă eficient și relativ rapid (în termeni de recuperare) problemele legate de sânii foarte mari, asimetrici, ptozați. Operația pentru micșorarea sânilor înseamnă îndepărtarea surplusului de țesut mamar, dar poate include și înlăturarea unei porțiuni de țesut cutanat și repoziționarea mamelonului. Respectiv, este o muncă fizică și mentală enormă, necesită un calcul exact, după o discuție medic-pacient extrem de detaliată, pentru a stabili clar ce rezultat se dorește și prin ce metode poate fi obținut. Așa cum fiecare figură este unică, doar un chirurg estetician experimentat poate garanta o intervenție reușită. Dacă te decizi să apelezi la această operație plastică, ai grijă să verifici recenziile clinicii și medicului, apoi să îți faci timp pentru consultațiile și investigațiile preliminare. Nu uita să discuți despre riscuri și să urmezi sfaturile de îngrijire înainte de operația plastică în sine (cum ar fi renunțarea la unele vicii sau ajustarea unor tratamente permanente).

Avantajele efective ale intervenției

Așadar, merită să apelezi la o mamoplastie de reducție? Iată ce obții, pe scurt:

  • figură simetrică, echilibrată;
  • corectarea posturii;
  • scapi de durerile de cap, spate, gât, umeri și de iritații;
  • îți recapeți încrederea în sine;
  • alegi mai ușor și mai rapid hainele, fără a fi limitată la un stil anume.

Toate acestea cu o intervenție practicată pe larg, inclusiv în Moldova. Tot ce trebuie să faci este să alegi specialistul în care poți avea încredere. O poți face cu un sunet la +37379432776 sau la +373 (22) 202373. Programează-te la o consultație, ca să-ți vezi în curând visul împlinit!

P.

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *