Vine o vreme când toți părinții își pun aceeași întrebare: grădiniță de stat sau privată? Deși fiecare instituție are aspectele sale pozitive, balanța înclină puțin mai mult spre grădinițele private. Printre avantajele principale se numără metodele moderne de predare, echipamentul și condițiile de confort, dar și posibilitățile copiilor de învățare și dezvoltare. Atunci când vine vorba de grădinițe private, Chișinău cu siguranță oferă cele mai bune opțiuni. Află de la noi motivele pentru care să alegi o grădiniță privată pentru copilul tău, mai ales pe timp de pandemie!

Grupe restrânse

Dacă la grădinițele de stat grupele sunt alcătuite dintr-un număr mare de copii, la cele private situația e altfel. La grădinița privată sunt puțini copii în grupă, pentru ca procesul educațional să decurgă mai ușor și ca fiecare micuț să primească atenție și suport oricând e nevoie. În această perioadă în care pandemia este un pericol, acest avantaj este și mai binevenit: mai puțini copii în grupă înseamnă un risc mai scăzut de infectare.

Mai mult spațiu

Un alt avantaj important al unui centru de dezvoltare pentru copii este spațiul. Camerele de studii, zonele de joacă și sălile de coregrafie, de cursuri de muzică și sport sunt largi și încăpătoare, dotate cu echipamente moderne. Astfel, micuții se pot juca nestingheriți și participa la activitățile din program fără a se incomoda reciproc. Acest fapt ajută la buna desfășurare a orelor,  dar și la păstrarea distanței recomandate pe timp de pandemie.

Ore de sport

Deoarece sănătatea este cel mai de preț lucru, este promovată și protejată la grădinițele private. Din lipsă de resurse și infrastructură, împreună cu alți factori, grădinițele de stat nu pot să ofere acces copiilor la mai multe facilități și să adopte un program mai divers. Pe de altă parte, grădinițele private stau mai bine la acest capitol și includ în activitățile zilnice ore de sport obligatorii. Antrenamentele au loc în săli special amenajate, conduse de către antrenori care știu să creeze o atmosferă energizantă. În plus, copiii de la o grădiniță privată precum Star Kids au posibilitatea de a folosi bazinul de înot și de a petrece timpul într-o cameră salină, pentru întărirea imunității.

Alimentație sănătoasă              

Dezvoltarea armonioasă a copiilor depinde și de alimentele pe care le consumă. Grădinițele private acordă atenție deosebită alimentației sănătoase: mesele sunt bogate în vitamine și minerale, utile pentru creștere. Meniul este diversificat cu fructe și legume, carne, pește pentru a avea toate substanțele nutritive necesare organismului. De asemenea, mesele și gustările sunt servite la ore fixe, un lucru pozitiv și util în stabilirea unor obiceiuri sănătoase.

Curățenie impecabilă

Este ușor pentru copii să se îmbolnăvească, mai ales atunci când se joacă și intră în contact cu diverse suprafețe. Pentru a evita acest lucru, la grădinițele private, curățenia are mereu prioritate și toate încăperile sunt îngrijite corespunzător. Copiii sunt învățați despre importanța igienei personale și deprind de la educatori regulile. Desigur, are loc și dezinfectarea cu grijă a spațiului în mod regulat, pentru ca toți micuții să fie în siguranță.

Acum că știi câteva dintre avantaje, este mai ușor să faci o alegere. Grădinița privată din Chișinău Star Kids așteaptă copiii între 2-7 ani într-o atmosferă plăcută și benefică. Vino să te convingi!

P.

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *