Să te asiguri că bebelușul tău are alimente sănătoase și hrănitoare este unul dintre cele mai importante lucruri pe care tu, ca părinte, le poți face în primul an al vieții sale. Specialiștii afirmă că cel mai bun mod de a face acest lucru este alăptarea. Însă progresele în materie de hrană pentru bebeluși au făcut astfel încât niciun părinte să nu se simtă vreodată vinovat pentru completarea sau înlocuirea alimentelor pentru sugari cu formula din lapte praf pentru bebeluși. Acesta oferă toată nutriția de care are nevoie un bebeluș în primele 12 luni de viață. Pentru a te ajuta să alegi cea potrivită formulă de lapte praf pentru nou-născuți, îți prezentăm un mic ghid despre tipurile de formule, nutrienții lor suplimentari și beneficiile fiecăruia.

Ce trebuie să știi înainte de a alege o formulă? Noțiuni de bază

Primul an din viața bebelușului este plin de momente interesante, dar poate și de situații confuze. Având atâtea decizii de luat, majoritatea părinților nu au timp să cerceteze fiecare ingredient din mâncarea bebelușului lor, ceea ce le provoacă teama că își hrănesc bebelușii cu ceva greșit. Din fericire, formula pentru bebeluși și ingredientele sale nu sunt atât de complexe pe cât ar putea părea la prima vedere.

Tipuri de lapte praf pentru bebeluși

Prima decizie pe care trebuie să o ia părinții cu privire la formula de lapte praf a bebelușului este cea legată de ingredientul de bază. Aici ai câteva dintre ingredientele obișnuite utilizate ca bază pentru formulele pentru bebeluși.

  • Lapte de vaci: cel mai frecvent și mai puțin costisitor tip, formulele pentru bebeluși din lapte de vacă ar trebui să fie prima alegere a majorității părinților, cu excepția cazului în care pediatrul lor sugerează una dintre alternativele de mai jos.
  • Lapte de soia: cea mai frecvent utilizată bază pentru formule vegane, laptele de soia este adesea utilizat din motive etice sau ecologice.
  • Fără lactoză: alergiile la laptele de vacă pot provoca colici, plâns continuu timp de trei sau mai multe ore pe zi.

Stilul formulei de lapte praf

Acum, că ai o idee despre ce fel de ingrediente cauți, următorul lucru pe care trebuie să-l ei în considerare este prepararea. Fiind proaspăt părinte, vei avea de-a face cu o mulțime de formule pentru bebeluși pe parcursul anului următor. Iată câteva opțiuni atunci când vine vorba de modul în care vei pregăti formula pentru piciul tău.

Lapte praf concentrat: Acesta este cel mai frecvent tip de formulă pentru bebeluși, cel mai puțin costisitor și cel pe care îl sugerăm cu tărie majorității părinților, mai ales dacă doresc să comande formula online. Apropo, formula de lapte praf NAN poate fi găsit în magazinul online pentru copii Mamico.md. Pregătirea acestei formule se face amestecând părți egale de praf de lapte și apă fiartă/potabilă în sticla din care va fi hrănit copilul.

Praf gata pentru utilizare: livrat de obicei în sticle individuale, formula gata de utilizare ajunge în formă lichidă și nu necesită pregătire. Acest lucru poate fi util în anumite situații, cum ar fi în timp ce călătorești sau în timpul unei plimbări prin parc.

Lichid de lapte concentrat este mai scump și necesită totuși o preparare în prealabil. Din cauza concentrării sale, laptele poate avea un nivel înalt de proteine, care la rândul său ar putea provoca reacții alergice piciului (vomă, iritație pe piele sau colici). În plus, laptele concentrat îi poate cauza constipație. Așa că în pulberile de lapte adaugă puțină apă, atât cât să-și păstreze gustul lactic.

P.

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *