Papiloamele, numite și acrocordoane, sunt tumori cutanate benigne. Acestea pot avea  culoarea pielii sau pot fi hiperpigmentate și se dezvoltă cel mai des în zonele cu pliu – pleoape, gât, axilă, sâni, zona inghinală, acolo unde există transpirație din abundență. Deși nu sunt dureroase, papiloamele pot provoca discomfort și complicații, fiind necesară intervenția chirurgului-dermatolog. Acestea pot fi contagioase  și se transmit de la o zonă la alta sau de la o persoană la alta.

papilom

De ce apar papiloamele

Apariția papiloamelor este cauzată de un virus din familia Papilomavirusul uman (HPV) care se transmite prin contact uman. De asemenea, acestea pot apărea și în zonele în care pielea a suferit leziuni, însă pot fi provocate și de diabet zaharat, obezitate, acromegalie, sarcină sau afecțiuni tiroidiene.

Papiloamele și sânii

Există mai multe tipuri de papiloame, printre care cele intraductare, care apar la nivelul sânilor. Acestea sunt tumori benigne și se dezvoltă în canalele mamare.

Cum se îndepărtează papiloamele?

Trebuie să știi că papiloamele nu sunt alunițe. Îndepărtarea acestora nu se efectuează la domiciliu și nici nu se folosesc remedii naturiste. În acest sens, pentru a îndepărta un papilom, este indicat să te adresezi unui medic specialist de la Clinica SANCOS. Aici papiloamele sunt tratate prin electrocauterizare – o metodă minim invazivă, utilizată pentru îndepărtarea de leziuni cutanate benigne de mici dimensiuni, prin distrucție termică.

Nu uita: Sănătatea este de neprețuit, de aceea alege să te tratezi la cei mai buni medici!

Anna Casian-Musteață

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *