
Papiloamele, numite și acrocordoane, sunt tumori cutanate benigne. Acestea pot avea culoarea pielii sau pot fi hiperpigmentate și se dezvoltă cel mai des în zonele cu pliu – pleoape, gât, axilă, sâni, zona inghinală, acolo unde există transpirație din abundență. Deși nu sunt dureroase, papiloamele pot provoca discomfort și complicații, fiind necesară intervenția chirurgului-dermatolog. Acestea pot fi contagioase și se transmit de la o zonă la alta sau de la o persoană la alta.
De ce apar papiloamele
Apariția papiloamelor este cauzată de un virus din familia Papilomavirusul uman (HPV) care se transmite prin contact uman. De asemenea, acestea pot apărea și în zonele în care pielea a suferit leziuni, însă pot fi provocate și de diabet zaharat, obezitate, acromegalie, sarcină sau afecțiuni tiroidiene.
Papiloamele și sânii
Există mai multe tipuri de papiloame, printre care cele intraductare, care apar la nivelul sânilor. Acestea sunt tumori benigne și se dezvoltă în canalele mamare.
Cum se îndepărtează papiloamele?
Trebuie să știi că papiloamele nu sunt alunițe. Îndepărtarea acestora nu se efectuează la domiciliu și nici nu se folosesc remedii naturiste. În acest sens, pentru a îndepărta un papilom, este indicat să te adresezi unui medic specialist de la Clinica SANCOS. Aici papiloamele sunt tratate prin electrocauterizare – o metodă minim invazivă, utilizată pentru îndepărtarea de leziuni cutanate benigne de mici dimensiuni, prin distrucție termică.
Nu uita: Sănătatea este de neprețuit, de aceea alege să te tratezi la cei mai buni medici!
Anna Casian-Musteață
No comment yet, add your voice below!