Pe Cristina am cunoscut-o acum jumătate de an, când s-a început colaborarea dintre Clubul Nostru și mimi, brand pe care-l reprezintă și de care este mândră. Mare mi-a fost mirarea când, la un pahar de fetească, i-am aflat povestea – la nici 30 de ani conduce, alături de tatăl ei, o companie vinicolă care are o istorie bogată, dar și planuri mărețe pentru cel puțin 50 de ani înainte.

foto 1

 

Este tânără, isteață, cu studii și diplome pe care nu le-a înșirat pe nici un perete. Și asta, pentru că pereții fabricii sunt acoperiți de butoaie și vitrine cu sute de sticle, care zilnic ajung pe mese de sărbătoare, la prezentări și recepții oficiale. Povestea brandului mimi, de la cea care transmite tradiția și istoria unei frumoase îndeletniciri, cea de vinificator.    

foto 2

 

– Astăzi tot mai multe femei ajung în domeniile controlate de bărbați. Cât e de greu să fii ca ei, sau chiar mai bună?

 – Domenii de activitate, oricare ar fi acestea, necesită foarte mult efort, timp și investiții. Bărbaților, istoric le-a fost mult mai ușor să dedice mai mult timp lucrului, femeile având ca prioritate îngrijirea copiilor și a căminului.

În industria vinului, Domnii sunt clasicii conducători de fabrici. Acesta însă nu este un indicator pe care vreau să-l schimb. Am țeluri mari pe care vreau să le ating cât mai repede și în cel mai eficient mod.

– De ce în domeniul vinicol?

– Domeniul vinicol este în viața mea din copilărie.

 – Cum a început povestea ta? E una clasică, cu familie bună, facultate în străinătate, preluarea business-ului de familie, sau?

– Părinții mei au cultivat în mine dragostea pentru agricultură și viticultură. A fost decizia mea să mă implic într-un domeniu atât de complicat și atât de dependent de factori precum cadrul politic, anotimp și încălzirea globală. Sunt norocoasă să am o familie bună, pentru că am o familie minunată.

foto 3

Timp de aproape 2 ani, mimi a devenit brand și a căpătat un loc de frunte în domeniu. Cum a fost acest drum?

– Suntem abia la început de drum, am ajuns poate la prima intersecție. Dar e un drum frumos, pe care îl construim împreună cu o echipă talentată și dornică de succes. Nouă ne place ceea ce facem și faptul că deja suntem un brand cunoscut la nivel local ne bucură enorm.

– Care sunt pașii cei mai importanți într-o afacere și ca aceasta să aducă și profit?

 – Pentru a avea un profit trebuie sa ai un produs pe care să-l vinzi. Acesta trebuie să aibă un raport calitate-preț foarte bun, să aibă procese de producere eficiente pentru a avea calitate înaltă, cheltuielile să fie rezonabile. Cel mai important, totuși, este cadrul uman care face totul posibil, trebuie să existe o echipă talentată care să fie motorul dezvoltării.

Cu ce se poate lăuda mimi?

– mimi se poate lăuda cu faptul că poartă numele unui om mare, cel care a fost Ultimul Guvernator al Basarabiei, Șeful Băncii Române și fondatorul fabricii de vin din Bulboaca, Constantin Mimi. Istoria pe care o avem este un indiciu al calității. Fabrica a reușit să se mențină pe piață, deci a lucrat continuu, din 1901 până astăzi, excepție fiind anii războiului. Plus, noi suntem unicii în Moldova care au un castel adevărat pe teritoriul fabricii. Beciurile noastre sunt superbe și adevărate. Vița de vie din care facem vinurile mimi are doar 8 ani. Și echipa, oamenii a căror experiență sau dorința de a se afirma și au făcut posibil proiectul mimi.

foto 5

–  Care vor fi surprizele acestei toamne și roade?

– Câteva vinuri noi, printre care vinul meu preferat Roșu de Bulboaca 2011 mimi

 – Ce le lipsește femeilor noastre, pentru a reuși în afaceri?

– Curajul lipsește nu doar femeilor dar și multor bărbați. Pentru a prinde la curaj femeile trebuie să aibă o pregătire profesională foarte bună, și nu toate sau toți aleg să investească în educație.

– Care sunt recomandările tale pentru o seară cu fetele?

– Dacă este o seară cu hohote și bârfe, recomand Rose Cabernet Sauvignon sau Feteasca de la mimi. Sunt vinuri fructate și ușoare, care predispun spre comunicare. Dacă este o seară între prietene foarte apropiate, în care se vor povesti secrete, recomand un superb vin roșu, Cabernet Sauvignon. Acest vin este unul mai misterios și profund.

foto 5

 – Dar pentru o seară romantică?

– Neapărat un vin roșu, poate chiar un vin de cupaj. În curând lansam noul cupaj Roșu de Bulboaca 2011. Un vin foarte intim și gustos, ce deschide, dar într-o manieră foarte intimă. Vinul roșu reprezintă dragostea, fiind un vin mai profund, care necesită mult timp pentru a-și descoperi personalitatea adevărată.

Text de Doina Cernavca

Foto: arhiva personală

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *