5 sfaturi despre cum să ții lucrurile sub control, când ai mai multe credite

Ai decis că e timpul să te muți la casa ta și ți-ai luat un credit ipotecar? Lucrurile sunt, însă, departe de a fi aranjate. Ai nevoie și de bani pentru reparație, mobilă, cheltuieli neprevăzute. S-ar putea ca salariul și economiile să nu-ți ajungă. Ce faci? Apelezi la un împrumut rapid pentru a reuși să faci față tuturor nevoilor personale. Când, în sfârșit, le vezi pe toate aranjate, te confrunți cu o nouă problemă: ai adunat o mulțime de credite și este greu să te organizezi astfel încât să le întorci la timp. Nu aduna penalități! Nu îți păta istoria creditară! Iată câteva trucuri pentru ca să faci față tuturor cheltuielilor fără nervi și, totodată, să îți păstrezi istoria creditară curată.

credit-zoomcredit

1. Calculează exact cât ai de plătit pentru fiecare credit și pune deoparte banii respectivi imediat cum îți vine salariul

Gestionarea corectă a banilor este mai importantă decât însăși suma pe care o deții. Dacă te organizezi corect, ai putea supraviețui și cu bani puțini. Important este să-ți faci din asta un obicei. Ia o foaie. Calculează suma totală pe care ai s-o dai pentru credite. Pune-o deoparte. Sunt bani pe care nu trebuie să-i folosești pentru alte necesități. Uită de ei. Învață să te descurci cu suma rămasă.

2.  Achită creditele la timp

Nu este destul doar să pui banii pentru credite deoparte. Trebuie să-ți faci o obișnuință din a plăti la timp. Uită de scuzele:

 • „Nu am reușit azi…”,
 • „Mâine neapărat voi merge…”,
 • „Luni nu se cuvine să dai banii din casă”,
 • „Azi achit creditul pentru casă și în zilele următoare – pe celelalte”

Nu mai găsi tot felul de motive pentru a amâna plata creditului. Achită azi. În plus, este foarte important să achiți toate creditele odată pentru a nu cădea în ispita de a cheltui banii pe ceva inutil, dintr-un impuls de moment. Eventual, analizează opțiunea de a ”îngheța” pe o perioadă creditul, unele companii oferă posibilitatea de achitare flexibilă.

3. Nu te întinde mai mult decât ți-e plapuma

Cu alte cuvinte: nu împrumuta mai mult decât ai putea întoarce. E bine, pentru început, să-ți analizezi bugetul și să calculezi cât din salariu ți-ai permite să pui deoparte pentru credite. Orientează-te astfel încât să-ți rămână bani de cheltuială, dar și pentru nevoi neprevăzute, așa încât, atunci când va apărea o urgență, să nu fii nevoit să apelezi, din nou, la o companie de creditare. Dacă ai multe cheltuieli, poți lua credite pe etape. Ce ar înseamna acest lucru?

 • îți prioritizezi necesitățile,
 • iei doar unul sau câteva credite pentru lucrurile cele mai importante,
 • întorci creditele,
 • iei credite pentru restul necesităților.

Calculeaza-cat-ai-de-plătit

4. Caută credite avantajoase

Odată ce vei avea mai multe credite, fiecare bănuț plătit în plus va conta. Din această cauză este bine să faci o mică investigație pe piața creditară și să alegi cele mai avantajoase variante. Ar trebui să ai răspunsuri la următoarele întrebări:

 • Vrei un credit bancar?
 • Ce bănci oferă cele mai avantajoase oferte de credit?
 • Vrei un credit de la companiile de microfinanțare?
 • Ce companii există?
 • Ce companii au credibilitate în fața consumatorilor?
 • Ce companii oferă condiții avantajoase de creditare?

Evident, trebuie să alegi transparența maximă și să te asiguri că înțelegi pe deplin procedurile.

 5. Apelează la companii de finanțare de încredere

Pentru ca să reușești să faci calcule fixe, ai nevoie de companii de creditare de încredere, care nu-ți vor stabili taxe adăugătoare și comisioane ascunse în fiecare lună. Încearcă ZoomCredit. Aici poți obține rapid și ușor credite pentru orice ai nevoie: credit de consum, împrumut auto, ipotecă, bussines. Specialiștii de aici îți vor descrie detaliat schema de plată. Fii sigur că nu vei plăti niciun bănuț în plus!

P.

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *