Te-ai întrebat vreodată cât de important este să-ți demachiezi tenul în fiecare dimineață și seară? Cât de des e bine să faci băi sau dușuri? Când să aplici crema cu protecție solară sau alte lucruri aparent simple, dar care, tratate cu indiferență, îți pot face mult rău? În articolul de azi vom încerca să-ți explicăm mai multe despre ritualul zilnic de îngrijire, ce pași implică acest proces și ce trebuie să faci pentru a arăta întotdeauna bine. Ceea ce trebuie să ții minte în primul rând este faptul că e foarte important să folosești produse de îngrijire cât mai prietenoase cu pielea corpului tău.

sarah-comeau-351935-unsplash

Orice gest de îngrijire din ritualul zilnic este important, de aceea e bine să ai o rutină pe care să o urmezi, fără a te abate de la ea.

Începe ziua cu un duș cu apă călduță

Apa cu temperatură înaltă va înlătura uleiurile naturale ale pielii, iar cea foarte rece, de asemenea îți poate face rău. De aceea, un duș cu apă călduță e tot de ce ai nevoie pentru a începe ziua în forță.

Curăță fața cu apă călduță și un gel de curățare

Nu folosi niciodată săpun pe ten, pentru că acesta nu-l va curăța, ci-l va încărca și mai mult. Dacă nu ai gel de curățare, apa e suficientă, atât dimineața, cât și seara, iar o dată sau de două ori pe săptămână, ai grijă să aplici un scrub din ingrediente naturale, pentru a menține porii curați.

Aplică o cremă hidratantă cu SPF

Din rutina ta de îngrijire nu trebuie să lipsească crema hidratantă cu un factor de protecție solară. Aceasta trebuie aplicată zilnic, fie vară sau iarnă, înainte de a ieși din casă.

Fă măști cu fructe/legume de sezon

Profită din plin de vitaminele și mineralele din fructele și legumele de sezon. Primăvara, vara sau toamna, îngrijește-ți tenul, aplicând măști din castravete, căpșuni, lămâi sau orice alt fruct și legumă pe care o ai acasă.

Demachiază-te înainte de culcare

Fie că ai purtat sau nu machiaj, demachierea este extrem de importantă. Pentru a înlătura celulele moarte, murdăria și grăsimea, folosește o apă micelară sau un gel de curățare, dupa care spală-ți tenul foarte bine cu apă călduță, folosind pentru uscare șervețele de unică folosință.

Curăță corpul în fiecare seară

La finalul fiecărei zile, baia sau dușul e obligatoriu. Pentru a scăpa de murdăria acumulată pe parcursul zilei, folosește un săpun, care te va ajuta să menții pielea curată și sănătoasă.

Hidratează-ți corpul

Dupa fiecare baie, aplică un ulei sau o cremă hidratantă. Nu uita nici de zona ochilor, pe care trebuie să o îngrijești zilnic.

Respectând acest ritual de îngrijire, vei avea un corp sănătos și frumos, care te va răsplăti pentru timpul acordat! De asemenea, ai grijă să faci cât mai multă mișcare și să te alimentezi sănătos!

Anna Casian-Mustață

Sursa foto – Unsplash

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *