Părinții care au un scaun auto în stare foarte bună și nu-l mai folosesc, îl pot dona altor familii, contribuind astfel la siguranța copiilor. Cu o inițiativă în acest sens a venit Președintele Parlamentului Andrian Candu care, împreună cu Automobil Club din Moldova și Federația Internațională de Automobilism, a lansat proiectul „Un scăunel din inimă” și platforma online baby4baby.org, unde părinții pot dona și pot împrumuta scaune auto pentru copii.

scaun-auto

Scopul acestui proiect este de a asigura cât mai multe familii cu venituri mici care întâmpină dificultăți în achiziționarea unui sistem de reținere, cu un scăunel auto corespunzător înălțimii și greutății copilului.

Doritorii de a face o donație, cu un simplu click pe butonul DONEAZĂ pot schimba viața unui copil. Scăunelul va fi ulterior verificat de către specialiștii Automobil Club din Moldova și donat familiei în necesitate.

De asemenea, pentru a beneficia de un scăunel donat din inimă este nevoie să vă înregistrați pe site-ul baby4baby.org accesând butonul AM NEVOIE DE UN SCĂUNEL.

În Republica Moldova sute de copii suferă de pe urma accidentelor rutiere, principala cauză a deceselor la minori. În iulie 2013, în țara noastră au intrat în vigoare noile modificări ale Regulamentului Circulației Rutiere, care stipulează că copiii cu vârsta sub 12 ani nu pot fi transportați decât într-un vehicul echipat cu un sistem special de reținere pentru copii (sau alte dispositive corespunzătoare: scaun de înălțare – booster, care vă permit să fixați corect centurile de siguranță).

Anna Casian-Musteață

Sursa foto – baby4baby.org

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *