Se spune că obiceiurile și activitățile copilului tău, pe care le realizează zilnic, sunt aidoma unei ascuțitori care le scoate la iveală talentele ascunse și le dezvoltă dexterități utile pentru integrarea lor socială și pentru succesul de care vor da dovadă la maturitate. Pornind de la criteriile specialiștilor Montessori în educație, copii trebuie să fie integrați în cele mai diverse activități, începând cu primul an de viață. Dar care sunt criteriile după care să alegi hobby-ul care chiar să-i fie pe plac celui mic? Află din rândurile ce urmează.

1.     Criteriul de vârstă

Este unul dintre cele mai importante criterii, deoarece definește abordarea prioritară a hobby-ului celui mic. De exemplu, atunci când este un bebeluș în formare îi sunt recomandate activitățile sportive, de genul înotului, care îi ajută considerabil să îmbunătățească tonusul muscular, dar și să aibă o imunitate puternică.

Dacă sunt preșcolari sau merg la grădiniță li se vor potrivi cercurile artistice, cum ar fi cele de desen, de lego sau cele de dansuri pentru copii.

2.     Criteriul rezultatului dorit

Da, unul dintre criteriile de bază este cel al rezultatului dorit. Dacă vrei ca cel mic să aibă mai multă forță sau grație, atunci poți încerca să-l înscrii la gimnastică pentru copii. În acest fel, îl vei ajuta să crească dezinvolt, puternic și cu mișcări bine coordonate. Evident, unele rezultate pot surveni mai repede, altele mai greu. Depinde de scopul urmărit, dacă de exemplu vrei să îți crești un viitor olimpic sau doar să-l ajuți pe copilul tău să ducă un mod de viață mai sănătos.

3.     Criteriul interesului

Copilul tău este un om mic cu personalitate mare, de care trebuie să ții cont zi de zi și pe care trebuie să-l întrebi de fiecare dată ce-și dorește cu adevărat. Este ilustrativă istoria multor olimpici, precum Nadia Comăneci sau Simona Halep, care în fază înițială, au fost obligate de părinți să meargă la școli de sport în care să se antreneze până la epuizare.

Deși scopul scuză uneori mijloacele, este imperativ să-ți întrebi copilul dacă vrea sau nu să facă un sport sau altul, dacă îi e interesant dansul sau pictura, or dacă preferă să meargă la înot sau gimnastică. Vei fi uimit să observi cât de matur va deveni și cum va ajunge să aleagă anume acea activitate cu care rezonează. În plus, oferindu-i această posibilitate, îi vei garanta și liberul arbitru.

În cadrul școlii Aquaterra Sport School, copilul tău va găsi activitățile potrivit pentru sine. Personalul didactic pregătit, utilaje și dotări de ultimă generație, dar și atmosfera plăcută – iată câteva dintre motivele pentru care poți să-ți înscrii copilul și să-i asiguri o activitate prodigioasă pe parcursul întregului an.

P.

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *