Pielea grasă sau seboreică are aspect caracteristic lucios, este frecvent asociată cu pori dilatați și imperfecțiuni (puncte albe, negre, microchisturi) și hiperproducție de sebum. La nivelul feței, glandele sebacee sunt într-o densitate mai mare (400-900/cm²), de până la 5-10 ori mai numeroase decât pe corp.

Cauzele pielii seboreice predispuse la coșuri și acnee sunt reprezentate de factori interni și externi. Dintre factorii interni, pe primul loc se află influența hormonală cu modificările ce au loc la pubertate, în timpul ciclului menstrual, la întreruperea folosirii contraceptivelor, în sarcină etc. Există și o predispoziție genetică pentru piele grasă. Schimbarea anotimpurilor și stresul pot declanșa apariția acneei. Hiperseboreea poate fi considerată un mecanism reactiv de apărare al pielii în urma unei deshidratări suferite inițial, pentru a limita pierderile de apă transepidermice. Stratul dens de sebum reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea micro-organismelor, constituind baza proceselor inflamatorii sub acțiunea factorilor infecțioși.

Ivatherm propune următoarea schemă de îngrijire completă a tenului gras cu imperfecțiuni:

  1. Igiena

IVAPUR Loțiune Micelară – îndepărtează machiajul, eliminând impuritățile, excesul de sebum, fără să usuce pielea

IVAPUR Gel spumant purifiant – asigură curățarea zilnică a tenului mixt sau gras, cu probleme, reglează secreția de sebum. Are proprietați antibacteriene, antiparazitare și antiinflamatorii.

2. Tratament

IVAPUR A.I. Akne-Syt – tratament local intensiv pentru corectarea erupțiilor cutanate severe (coșuri inflamate).

IVAPUR K Crema pentru ten gras, cu tendință acneică – asigură îngrijirea zilnică a tenului gras, este o cremă seboregulatoare și keratoregulatoare.

  • Îngrijire

IVAPUR MAT crema matifiantă – hidratează și matifiază pielea grasă, cu aspect lucios. Este o excelentă bază de machiaj.

IVAPUR HIDRA crema hidratantă – recomandată pentru hidratarea intensă a pielii mixte grase, deshidratate și fragilizate în urma tratamentelor medicamentoase antiacneice. Este o excelentă bază de machiaj.

  • Întreținere

IVAPUR Gel exfoliant – exfoliază delicat pielea sensibilă, grasă sau mixtă, reducând secreția de sebum. Se utilizează o dată sau de 2 ori pe săptămână.

Beneficiile gamei IVAPUR asupra pielii cu imperfecțiuni

Cu acțiune specifică asupra tuturor factorilor declanșatori din acnee, gama IVAPUR aliniază ingrediente inovatoare, cu eficiență dovedită în tratarea imperfecțiunilor pielii. Reprezintă o combinație complexă, bine echilibrată, indicată în îngrijirea pielii grase, cu tendință acneică, fără efectele secundare de eritem sau uscare a feței. Gama IVAPUR se poate utiliza împreună cu tratamentul medicamentos pentru acnee, precum și între curele de tratament, accelerează eliminarea coșurilor și previne reapariția lor, reduce riscul apariției cicatricilor, păstrând pielea hidratată, elastică și catifelată. Toate produsele IVAPUR sunt non – comedogene și hipoalergenice, excelent tolerate de pielea sensibilă sau reactivă.

Folosind IVAPUR , aveți programul complet de îngrijire zilnică a pielii mixte și grase, cu imperfecțiuni.

P.

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *