Fiecare proaspăt părinte așteaptă cu nerăbdare momentul când bebelușul va ajunge să descopere independent lumea gusturilor. Faza diversificării este o etapă pe cât de frumoasă, pe atât de complicată, deoarece, spun specialiștii, atunci se formează primele și cele mai puternice predilecții ale copilului în materie de alimente. Iată de ce există unele reguli de care trebuie să ții cont când demarezi acest proces. Ce, cum și care produse sunt indicate, află din următoarele rânduri.

Regula celor două linguri

          Există câteva curente în teoriile diversificării, una centrată pe autodiversificare și stimularea constantă a interesului alimentar la cel mic și altul pe organizarea sistemică a alimentației. Ambele au însă în comun regula celor două linguri, care spune că, în prima fază, alimentația bebelușului trebuie să înceapă cu maxim două lingurițe de piureu pasat fin.

          Pediatrii recomandă folosirea piureurilor și a terciurilor pentru copii create de companiile specializate, deoarece acestea folosesc metode inovative de prelucrare a produselor alimentare, astfel încât produsul finit să păstreze cât mai multe elemente nutritive necesare pentru dezvoltarea corectă a bebelușului.

Dulce sau sărat?

          Diversificarea reprezintă și o adaptare a gusturilor copilului pentru întreaga viață, dar nu există încă un consens pe marginea tipului de piure cu care să începi diversificarea. Unii pediatri recomandă alternarea piureurilor de fructe și legume, pe regula 1+1, astfel încât papilele gustative ale celui mic să se obișnuiască.

          Totodată, este important să mergi pe o anume gamă de fructe și legume, care să răspundă nevoilor de creștere ale bebelușului tău. Legumele prioritare sunt: morcovul, păstârnacul, cartoful sau cartoful dulce. Fructele de bază sunt: banană, pară, măr. Relevant, în acest sens, e să urmărești atent reacțiile bebelușului, pentru a evita reacții alergice sau dereglarea scaunului.

Nu uita de cereale!

          Aportul de fier este vital pentru dezvoltarea copilului, prin umare trebuie să-i suplinești constant nivelul, iar sursa centrală de fier rămân cerealele. Dar utilizarea acestora în alimentație necesită atenție. În faza inițială poți folosi terciurile pentru copii, deoarece acestea se asimilează rapid și sunt completate corespunzător cu fier, kaliu și alte substanțe nutritive importante.

          În plus, acestea sunt o sursă inepuizabilă de fibre, care ajută la îmbunătățirea digestiei bebelușului, mai ales dacă acesta a fost predispus la constipație. La început poți amesteca cerealele cu puțin lapte și treptat să-i modifici consistența odată cu creșterea bebelușului.

          Acum alimentația copilului tău este mult mai ușoară, deoarece în magazinul online METRO.zakaz.md găsești cele mai diverse produse destinate celui mic, de la primele faze de diversificare și până la 3+ ani. Alege diverse piureuri, terciuri, biscuiți delicioși sau apă, precum și gustări bune de luat la plimbări sau picnicuri.

          Nu ezita să alegi tot de ce ai nevoie, plasează comanda și de restul se ocupă specialiștii METRO.zakaz.md!

P.

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *