Majoritatea părinţilor au mari bătăi de cap, atunci când ajung să se decidă că e nevoie să îşi înscrie piciul la grădiniţă. Chiar dacă pare un lucru absolut normal, fiecare părinte reacţioneză diferit asupra acestui subiect, întrucât sarcina principală este ca micuţul său să fie mulţumit, iar mediul să fie unul prielnic. Cu toate acestea, întrebarea: ,,Care e vârsta perfectă pentru a înscrie copilul la grădiniţă?” rămâne deschis, însă despre acest lucru, precum şi alte chestii interesante despre dezvoltarea picilor, vorbim în următoarele rânduri.

Ce spun specialiştii? Care e vârsta ideală pentru a înscrie copilul la grădiniţă şi de ce?

În primul rând, nu există o vârstă ideală pentru etapele educative, pentru că fiecare om este individual. Atunci când vine vorba de copii, lucrurile stau un pic altfel și există nuanțe. Specialiştii afirmă că copiii pot merge la grădiniţă încă de la o vârstă fragedă, mai exact de la 2 anişori, iar acest lucru are o cauză evidentă. Anume la această vârstă piciul începe să asimileze lumea, oamenii, iar în special să îşi formeze caracterul.

Dezvoltarea corectă a fiecărui copil începe de la o vârstă fragedă, tocmai de aceea, este important să le oferim acel ,,start” primordial pentru o creştere corectă. Odată ce copilul începe să îşi manifeste doleanţele şi preferinţele, acesta devine o personalitate pentru societate, iar grădiniţa este primul ajutor în această misiune. Părinţii trebuie să fie conştienţi de faptul că primordială este nu numai vârsta la care merge copilul la o grădiniţă, ci şi însuşi grădiniţa la care acesta va merge.

Pentru o dezvoltare calitativă şi naturală, părinţilor le este recomandat să înscrie copilul la o grădiniţă privată. Evident, totul depinde de posibilităţile fiecărei familii, însă acest lucru poate face o diferență reală, pentru că acolo piciul dumneavoastră va avea nu numai socializare şi o mulţime de activităţi interesante, dar şi acea atmosferă de ,,acasă” pe care o căutăm cu toţii.

De ce este important pentru copil să socializeze?

Un copil care socializează este un copil care se dezvoltă continuu, şi acest lucru este demonstrat în practică. Activităţile interesante, sportul, precum şi sarcinile de grup sunt primele reguli pentru o socializare corectă în cadrul unei grădiniţe, evident şi personalul, care trebuie să fie unul grijuliu şi atent faţă de piciul dumneavoastră. Astfel, există o mulţime de opţiuni alternative pentru părinţii care îşi doresc tot ce-i mai bun pentru piciul lor, precum Centrul de dezvoltare pentru copii Star Kids. Aceasta este o grădiniţă privată Chişinău unde se pune accent pe o dezvoltare corectă a copiilor, precum şi socializarea acestora în combinaţie cu sport, studiu, joacă şi timp pentru activităţi distractive.

Însă, înainte de toate, corect ar fi să te informezi de la alţi părinţi sau de la copiii care deja au frecventat această instituţie, pentru că în grădiniţe private cu preţuri peste medienu trebuie să lipsească nimic. Este foarte important – copilul tău trebuie să crească într-un mediu plăcut, supravegheat de cadre didactice profesioniste şi în condiţii excelente. Dezvoltarea piciului tău trebuie să fie sarcina primordială a educatorilor şi a personalului care se ocupă de activităţile directe din cadrul grădiniţei.

Dezvoltarea copilului tău este primordială încă de la o vârstă fragedă!

Cu toate acestea, indiferent de instituția pe care o vei alege pentru piciul tău, important este să îi asiguri o dezvoltare corectă şi o creştere continuă, încă de la cea mai fragedă vârstă. Cea mai importantă misiune, atât pentru tine, cât şi pentru cei care se vor ocupa de creşterea copilului tău, este să îi asigure un mediu prielnic şi pozitiv, care să aducă roade odată cu trecerea anilor, iar în special, atunci când va veni timpul ca piciul tău să plece la şcoală.

P.

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *