Mereu nu ne ajung bani pentru lucrurile cu adevărat importante pentru starea noastră de bine. Da! Și resursele financiare participă activ la fericirea noastră. Un job bine plătit sau chiar un hobby care îți aduce bani sunt câteva aspecte care te bucură în special când ai câteva rezerve pentru cheltuieli neprevăzute sau pentru o simplă relaxare de weekend. Prin urmare, când ai început să câștigi mai bine decât înainte, e timpul să înveți câteva obiceiuri care te vor ajuta să gestionezi mai bine bugetul familiei. În acest sens, echipa Kreddy vine cu trei sfaturi utile care te vor face să regândești obiceiurile tale financiare și să economisești azi mai mult decât ieri.

1. Notează-ți cheltuielile lunare și obiectivele financiare

Primul obicei pe care îl poți implementa chiar la începutul fiecărei luni este să-ți notezi toate cheltuielile din luna trecută: facturi, plățile de chirie sau impozite pe locuință, produse alimentare, înnoirea garderobei etc. Toate acestea te vor ajuta să vezi câți bani pleacă din bugetul familiei în 30 de zile. În plus, planifică-ți cheltuielile. Setează-ți obiective cu focus spre economisirea banilor pentru menținerea locuinței. De exemplu, luna viitoare intenționezi să procuri rafturi noi pentru mica bibliotecă sau un frigider nou pentru bucătărie. Poți căuta pe Internet magazinele care îți oferă cele mai avantajoase prețuri cu reduceri. O analiză în acest sens este mereu binevenită când vrei să ai grijă de banii investiți.

2.     Nu cumpăra lucruri de care nu ai nevoie vitală

Zicala „Când ai bani gândește-te la ziua când nu-i vei mai avea.” se potrivește perfect în obiceiul financiar numărul 2. Achiziționarea obsesivă (chiar dacă nu simți această obsesie) a lucrurilor de care nu ai nevoie. Uneori, din diferite motive psihologice, cumpărăm obsesiv pentru a ne alina proasta dispoziție, fapt ce ne provoacă pierderi din bugetul personal. Tocmai de acest obicei trebuie să scapi în special când ai început să câștigi bani. Un leu economisit azi va aduna alții o sută pentru ceva cu adevărat important pentru tine.

3. Evită datoriile bancare

Întocmai aceste datorii te fac să te întristezi când vine data achitării ratei la bancă. Băncile percep niște taxe mari chiar și pentru cele mai mici credite pentru nevoi personale. De exemplu, dacă vrei să investești în reparația cosmetică a sufrageriei, nu solicita un împrumut de la instituțiile bancare care îți vor percepe taxe mai mari pentru o sumă relativ mică. Pentru tapete noi sau pentru parchet laminat nu ai nevoie de o sumă de bani cât pentru o nuntă, nu-i așa? Atunci un credit doar cu buletinul luat de la o bancă poate fi cu siguranță evitat în acest caz.

Dacă încă nu ai reușit să însușești aceste obiceiuri financiare, echipa Kreddy te ajută să găsești soluții optime pentru salvarea bugetului tău lunar. Reprezentanții companiei sunt aici să-ți ofere toate informațiile necesare pentru gestionarea banilor astfel încât aceștia să-ți aducă tot ce-ți dorești.

Sună acum la  078 18 88 18 și vezi cum obiceiurile financiare sănătoase te scapă de probleme chiar azi.

P.

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *