Suntem în luna martie, perioada când femeia este celebrată mai mult decât oricând. Și pentru că 8 martie înseamnă Ziua Internațională a Femeii, asociația „Ajută un Om” desfășoară primul brunch cartitabil. Scopul acestui brunch e ca să se adune suma necesară pentru crearea unui număr de 10 peruci. Anume aceste 10 peruci vor fi împrumutate femeilor care luptă cu cancerul mamar.

brunch 7 martie 2020

 

„În decursul ultimilor 2 ani, am desfășurat campania „Donez din părul meu”, îm urma căreia am adunat suficiente cosițe pentru a le trimite în străinătate, așa cum noi nu avem perucari în țară. Din aceste cosițe vor fi confecționate peruci din păr natural, de diferite nuanțe și lungime, pentru ca femeile care au nevoie să-și poată alege. Pentru noi pare ceva simplu, pentru femeile care și-au pierdut părul în urma chimioterapiei, este o adevărată salvare, așa cum nu vor mai simți privirile oamenilor”, ne-a declarat Doina Cernavca, director executiv al asociației „Ajută un Om”.

Taxa de participare la brunch este de 500 lei. În schimb, timp de 3 ore, veți savura din bucatele gustoase de la restaurantul „Oliva Verde”, veți savura un pahar de Rose, și garantat veți merge acasă cu un cadou de la partenerii evenimentului – clinica „Sancos”, brandul de cosmetice bio „Antos” sau de la salonul de epilare definitivă „Right Laser Dioda”.

Pe 7 martie celebrăm femeile puternice!

flyercancerdesan

Reamintim că în țara noastră anual sunt diagnosticate peste 900 de femei cu cancer mamar. O soluție care ar micșora această cifră ar fi educația medicală a populației, și anume importanța prevenției. Cancerul mamar depistat la timp se tratează. Din acest motiv este foarte important ca lunar de autopalpat sânii și anual de mers la un control de rutină la mamolog și de a face o ecografie sau o mamografie (în cazul femeilor trecute de 45 de ani).

Evenimentul din 7 martie face parte din cadrul proiectului „Stop cancer mamar”, lansat acum 4 ani de către „Ajută un Om” în susținerea femeilor care luptă cu cancerul la sân.

Text: Violeta Iovu

Foto: facebook/AjutăUnOm 

 

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *