Laconismul și ordinea sunt elemente prioritare și primordiale în designul de interior, în prezent. De ce? Răspunsul este unul mai mult decât simplu: opulența devine încet de domeniul trecut. Tot mai multe persoane optează pentru servicii de design interior care le-ar descărca locuințele, le-ar aerisi și ar aduce note de originalitate și individualitate care să fie pe un val cu personalitatea proprietarului. Un astfel de exemplu este proiectul Aria al echipei Polyart Design. Află din acest material care au fost provocările echipei și cum s-au descurcat.

Spațiu mic – eleganță maximă

Provocarea principală a echipei a fost să efectueze amenajarea interioară a unei case mici din Chișinău, astfel încât să fie cât mai funcțională, dar și să posede o încărcătură estetică pe măsură. În conceperea proiectului au fost mixate stilul modern și cel minimalist, ambele formând o filosofie a echilibrului și simetriei. Deciziile cele mai importante au ținut de aranjarea organică a odăilor, care, deși sunt mici ca dimensiune, au un potențial lucrativ înalt. Prin urmare, s-a renunțat definitiv la dulapuri masive care ar încărca vizual spațiul și s-a optat pentru aplicarea stilizării open space atât pentru odăi, cât și pentru spațiile de depozitare, astfel încât fiecare metru disponibil să aibă o funcție anume.

Grație cromaticei contrastante și a texturilor utilizate a fost obținută o simbioză volumetrică, astfel încât să fie lărgită și amplificată dimensiunea locuinței. Utilizarea cărămizii pe zonele de sub tavan a adăugat consistență locuinței, ridicând parcă înălțimea pereților. Piesele de mobilier extrem de laconice și funcționale au fost încă o parte inerentă din întregul proiect, adăugându-i acestuia personalitate și tărie.

Un element indispensabil a fost conceperea spațiului de depozitare, care este aidoma celor industriale, metalul combinându-se perfect cu texturile alese pentru pereți sau pardoseală.

Este de remarcat și faptul că stilul minimalist s-a identificat și în selecția corpurilor de iluminat, care s-au combinat perfect și cu geamurile mari, astfel încât locuința să fie luminată atât natural, cât și artificial, creând o atmosferă plăcută. Decorul minimalist și simetria concepută pe verticală s-au îmbinat perfect, transformând locuința într-o mică bijuterie perfectă pentru un tânăr celibatar sau, de ce nu, pentru cuplu abia format. Bucătăria și baia, în egală măsură, au suportat niște aranjamente care au adăugat o doză de rafinament și confort întregii locuințe, fără a o încărca excesiv.

Apropo, un astfel de proiect se concepe destul de rapid, în cazul în care există o conlucrare și o comunicare eficientă între client și echipa de designeri, fiind identificate corect doleanțele acestuia și momentele prioritare de care trebuie să țină cont specialiștii.

Dacă ești proprietarul unei locuințe mici și vrei să-i explorezi corect toate posibilitățile, nu ezita să apelezi la specialiștii Polyart Design și bucură-te de o locuință concepută fix pe gustul tău. Îi găsești online ( studiopolyart@gmail.com ) sau la numărul de contact  +373 69 342561.

Polyart Design –  noi îți transformăm ideile în realitate!

P.

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *