Există o sumedenie de motive pentru modificările estetice ale corpului – de la pierderea semnificativă în greutate legată de dietă la chirurgia bariatrică sau modificările ulterioare sarcinii, fiecare situație este diferită, dar toate au ceva în comun – pielea lăsată, tonusul pierdut, disproporție între zonele cu volum și cele fără. Procedurile incluse în conceptul de remodelare corporală pot ajuta persoanele ce suferă de asemenea probleme să-și ajusteze forma corpului.

Remodelarea corporală – o sarcină complexă, ce necesită abordare multilaterală

Nu toți pacienții ce ajung în cabinetul unui chirurg plastician își doresc „un corp de model”. Cel mai frecvent cerințele sunt realistice, scopul final fiind un corp proporțional, fără greutate sau piele în plus, tonifiat și pregătit pentru viața de zi cu zi (funcțional și estetic). Există câteva direcții în care se lucrează pentru o remodelare corporală reușită. Pe lângă cercetarea amănunțită a stării de sănătate și stabilirea scopurilor, se decid prioritățile, ce modificări vor avea un impact sporit și ce intervenții pot fi combinate, eventual, pentru un rezultat optimal.

Intervențiile plastice utile pentru o remodelare corporală completă:

Liposucție (distrugerea rezervelor de grăsime și eliminarea intraoperatorie a acestora)

Liposucția este cea mai populară procedură cosmetică efectuată în întreaga lume, inclusiv în Moldova. Un candidat ideal pentru liposucție are o greutate stabilă și depozite grase localizate care nu vor dispărea odată cu dieta și exercițiile fizice (mai ales dacă deja s-a pierdut o parte din greutate prin metodele alternative, iar la moment s-a atins un platou și greutatea nu mai poate fi micșorată altfel). În Republica Moldova, conform datelor statistice, circa 50% dintre persoanele care au vârsta peste 18 ani sunt supraponderale sau obeze. Ponderea persoanelor obeze este mai mare în mediul urban, în comparație cu mediul rural (o explicație excelentă pentru faptul că la capitolul remodelare corporală Chișinăueste pe primul loc în topul locațiilor favorite pentru liposucție din Moldova). De asemenea, obezitatea este mai frecventă în rândul femeilor, de aceea liposucția frecvent este combinată cu următoarea intervenție din listă.

Lipofilling (folosirea propriilor țesuturi adipoase pentru a mări volumul unde se cere – de exemplu, augmentarea feselor, dar și pentru a înlocui implanturile – augmentarea sânilor sau chiar injectarea în pomeți sau buze pentru rejuvenare facială)

Lipofillingul este natural combinat cu aspirarea țesutului gras, deoarece se obține un efect dublu asupra proporțiilor corporale. Volumul este eliminat din zonele problematice și este adăugat acolo unde este necesar. Alt avantaj este că lipofillingul este aplicabil și pentru a modifica trăsăturile faciale, accentuând trăsăturile ce necesită un plus de definiție (frecvent după o scădere de greutate pielea feței pierde tonusul, devin mai evidente ridurile, se simte necesitatea de definire a obrajilor, de exemplu). Modificarea raportului dintre volumul diferitor părți ale corpului este o măsură necesară pentru o siluetă mai armonioasă, dar și o posibilitate de a nimeri doi iepuri cu o lovitură. Persoanele care optează pentru liposucție se pot interesa fără jenă dacă chirurgul plastic poate folosi grăsimea eliminată pentru lipofillingul în anumite zone.

Altă operație populară – abdominoplastia

Un abdomen plat și bine tonifiat este ceva pentru care mulți dintre noi ne străduim să obținem prin exerciții și controlul greutății. Uneori aceste metode nu sunt suficiente pentru a atinge obiectivele puse. Chiar și persoanele cu o greutate corporală normală și cu proporții normale pot avea un abdomen care iese inestetic în afară sau este slăbit și lăsat. Cele mai frecvente cauze ale acestui lucru includ:

  • îmbătrânire
  • ereditate
  • sarcini
  • fluctuații semnificative în greutate

Operația de abdominoplastie este ideală pentru a scăpa de „șorțulețul” de grăsime ce atârnă pe burtă, de pielea excesivă și de linia albă slabă. Intervenția va îndepărta excesul de țesuturi nedorite pe abdomen. Repoziționarea musculară ajută, de asemenea, unii oameni să strângă mușchii abdominali întinși, scade riscul herniilor, crește considerabil încrederea în sine.

Indiferent care este planul de remodelare corporală, un chirurg experimentat va explica în detaliu opțiunile și împreună cu pacientul va alege ce se pretează perfect în tratament. Cert este că fiecare din aceste intervenții rejuvenează aspectul general și oferă acea definiție a siluetei pe care și-o doresc pacienții.

Este important de reținut că fiecare caz este individual și doar consultația la medicul estetician poate clarifica prioritățile în fiecare situație, dar soluțiile există și dacă niște intervenții chirurgicale pot crește nivelul vieții și îmbunătăți părerea de sine, ele merită efortul. Pentru consultații, este suficient un apel la +37379432776 sau 373 (22) 202373.

P.

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *