Vara podoaba noastră capilară are nevoie de mai multă atenție și îngrijire. Razele puternice ale soarelui pot arde firul de păr, iar apa sărată a mării și substanțele chimice din bazinele de înot îl pot deteriora, de aceea e foarte important să-l îngrijim corect. Din fericire, există numeroase trucuri, care ne pot ajuta să ne protejăm părul în perioada caniculară.

ingrijim-parul-vara

Folosim uleiuri naturale

Uleiurile naturale cu rol de protecție care se conțin în păr sunt puternic afectate de razele solare pe timpul verii. Din acest motiv, este indicat să folosim diverse uleiuri pentru a-i reda părului strălucire și naturalețe: ulei de cocos, argan, migdale.

Purtăm pălării

În perioada verii, dacă avem părul în nuațe închise, este indicat să-l protejăm cu ajutorul pălăriilor. Sunt recomandate pălăriile cu borul lat, iar pe piață găsim chiar pălării din materiale tratate cu supstanțe anti-UV.

Aplicăm pray protector termic

O altă soluție pentru a ne proteja podoaba capilară pe timp de vară sunt sprayurile protectoare termic. Acestea sunt recomandate îndeosebi atunci când mergem la mare sau la piscine și se utilizează de fiecare dată când reaplicăm soluția de protecție solară.

Folosim șampon și balsam hidratant

Vara părul nostru este mult mai uscat, de aceea este important să-l hidratăm, folosind șampon și balsam speciat concepute pentru părul uscat.

Folosim șampon uscat la rădăcină

În condiții de căldură și umiditate, părul nostru se va îngrășa mai repede la rădăcini. Nu este indicat să- spălăm zilnic, deoarece vom agrava și mai mult problema. Ne vin în ajutor șampoanele uscate, sub formă de pudră, care se aplică la rădăcina părului și absoarbe sebumul.

Evităm băile fierbinți

Apa fierbinte îndepărtează uleiurile naturale protectoare ale părului. Pentru a preveni deshidratarea, descuamarea și despicarea părului, este indicat să-l spălăm doar cu apă călduță.

Tundem regulat firele de păr

Chiar dacă protejăm părul, capetele acestuia se ard. Pentru a păstra aspectul natural și sănătos al acestuia este indicat să tundem din el regulta 1-2 cm.

Folosim uscătoare de păr sau plăci de foarte bună calitate

Dacă folosim vara uscătoare de păr, este indicat să optăm pentru uscătoare de păr delicate. Acestea nu doar ajută la aranjarea părului, dar previn uscarea sa excesivă. Iar dacă folosim placa, aceasta neapărat trebuie să aibă învelișul ceramic, care nu deteriorează firul de păr.

Nu vopsim părul vara

Specialiștii spun că nu este bine să ne vopsim părul în perioada verii. Motivul este foarte simplu: vopseaua accentuează și mai mult procesul de deteriorare și uscare a firelor.

Tu cum îți protejezi părul de razele solare?

Anna Casian-Musteață

Sursa foto – Unsplash

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *