Fiecare dintre noi caută metode noi pentru a avea grijă de propria sănătate. Chiar dacă alimentația sănătoasă și sportul sunt măsuri cu adevărat benefice, totuși, unul din factorii de bază este consumul zilnic de apă. O folosim în cantități semnificative, iar de calitatea acesteia depinde direct și starea organismului nostru. Cu toate că apa potabilă trece prin procesul de filtrare orășenesc, acesta nu este suficient pentru a garanta eliminarea tuturor elementelor nocive. Astfel, o bună soluție sunt sistemele de filtrare pentru casă, despre care vom discuta în acest articol.

cel-mai-bun-sistem-de-filtrare-a-apei

 

Ce este un sistem de filtrare?

Dacă încă nu știi încă care este rolul sistemului de filtrare, atunci cea mai simplă explicație este: acesta ajută la decontaminarea prin utilizarea unor bariere fizice, procese chimice sau biologice.

Există o mulțime de beneficii a sistemelor de filtrare. De exemplu, sunt utilizate pentru înlăturarea clorului și bacteriilor contaminate, pentru a oferi apei un gust și miros mai bun. Totodată, filtrarea de apă ajută la eliminarea plumbului, ceea ce reduce riscul ca substanțele nocive să ajungă în organism. Dacă ar fi să vorbim în cifre mai exacte, apa filtrată reduce cu 33% probabilitatea apariției unor boli gastrointestinale. Plus, ajută la întărirea imunității la copii și protejează de cele 2100 de toxine, găsite în apa pentru băut, și scade riscul dezvoltării cancerului intestinului gros, subțire și vezicii urinare.

sistem-de-filtrare-a-apei-potabile

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pe lângă faptul că sistemul de filtrare este benefic pentru uz personal, acesta ajută și la reducerea nivelului de poluare. Odată cu instalarea acestuia, nu va mai fi nevoie să cumperi butelii de plastic.

Ce tipuri de sisteme de filtrare există, pentru uz casnic?

  • Cărbunele activ: una dintre cele mai populare metode de filtrare. Acest tip de filtre utilizează granule de cărbune activ, care atrag substanțele chimice în procesul de absorbție.
  • Osmoza inversă presupune trecerea apei contaminate printr-o membrană, la presiune înaltă, prin care poate trece doar apa curată, iar particulele dăunătoare rămân. În esență, este un proces de impunere a apei să curgă în direcție inversă, pentru a înlătura elementele ce o însoțesc.
  • Schimbul de ioni este o bună metodă de a transforma apa dură în moale. Sistemul dat oprește substanțele dăunătoare și le înlocuiește cu ioni de sodiu.
  • Distilarea este una din cele mai simple metode de filtrare a apei pentru băut. Pentru a acest proces nu e nevoie de utilaj, dar, în schimb, este mult mai anevoios. Apa se pune la fiert, iar aburul evaporat este prins în alt vas și răcit până devine apă. Astfel, apa se va evapora la temperaturi mai joase decât particulele dăunătoare și vei obține apă curățată. Menționăm că apa distilată este perfectă pentru utilizarea în aparate ce pot strânge depuneri de calcar, dar pentru a deveni potabilă trebuie îmbunătățită cu mineralele strict necesare corpului.

filtru-de-apa

 

 Pentru ce sistem de filtrare să optez?

În primul rând, alegerea se face în funcție de suma de bani disponibilă. Mulți optează pentru filtrele clasice, pe bază de cărbune activ, dar ele nu garantează o curățare la fel de eficientă și cartușele trebuiesc schimbate destul de frecvent. În magazinul Eurosanteh poți găsi un filtru de apă ca sistem de filtrare Ecosoft, începe cu 935 lei, cu trei trepte de filtrare. Un sistem identic, dar cu pompă (dacă presiunea apei este mică) și mineralizator, pentru îmbogățirea apei cu substanțe benefice, este la preț de 4111 lei.

Cei care își doresc ceva mai performant, cum sunt sistemele de filtrare cu osmoză inversă, vor trebui să plătească de la 3340 lei. În schimb, vei obține o apă la fel de calitativă ca cea îmbuteliată, fără a polua natura, iar investiția se va recupera în timp.

Ai grijă de sănătatea ta, ai grijă cum te alimentezi și ce apă obișnuiești să bei. Chiar dacă acum nu vezi sau simți efectele nocive ale acesteia, în timp pot apărea diferite probleme, peste care va fi mai complicat să treci. Alege sănătos, în cunoștință de cauză!

P.

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *