Am întors fila și am ajuns în aprilie.

Chiar dacă e duminică, e încă 29 martie.

În ultimele 2 săptămâni toți am trecut din diverse stări: de la negare, la acceptare și adaptare. Despre carantină vorbim, subiectul principal din ultima perioadă.

Și noi, ca și toți, trecem printr-un impas profesional. Pentru că activitatea noastră e organizare și desfășurare de evenimente, acum, mai mult ca niciodată în toți cei 9 ani de existență – ne simțim extrem de neputincioși. Din data de 7 martie am încercat să ne adaptam, să schimbăm, să adaptăm activitatea, dar faptul că nu știm ce aduce ziua de mâine ne-a făcut să ne oprim un pic. Am amânat evenimentul din aprilie. Menționăm – amânat, pentru că la sigur o să-l organizăm în toamnă.

Acum cea mai mare dilemă rămâne evenimentul aniversar din 6 iunie. Avem Cod Roșu pe țară până pe 15 mai. Dar ce va fi după, nimeni nu știe. Dacă se prelungește? Dacă se retrage mai devreme? Ce facem noi? Anunțăm invitații, inclusiv 3 din România, și lansăm biletele în vânzare? Sau mai așteptăm o săptămână, două, trei? Și-apoi, cum vom vinde 700 de bilete, atât cât am preconizat? Dar vor avea oamenii 500 lei să de-a pe bilet – o sumă relativ mică pentru un astfel de eveniment, cu 9 speakeri foarte buni în scenă.

Avem foarte multe întrebări. Și tot atât de multe neclarități. Avem contracte suspendate și sponsori cu care ducem tratative, dar nu știm pentru când și de ce. Și toate acestea sunt alimentate zilnic de veștile triste cu numărul crescând de persoane infectate. Populația nu respectă regimul de izolare, din acest motiv realitatea este tot mai urâtă.

dreamstime_m_74524969-1068x621

E timpul să privim altfel lucrurile. Să încercăm să ne oprim un pic, ca să putem ieși cât mai rapid din această stare de incertitudine. Ca să putem ieși din carantină. Dar pentru aceasta e nevoie să devenim mai conștienți și mai responsabili. Toți. Pentru că toți suntem egali în fața pandemiei. Pentru că toți avem nevoie să putem munci cât mai degrabă, indiferent dacă avem sau nu economii financiare pentru a ne putea asigura cu cele necesare  pe toată perioada izolării. Toți avem nevoie de aer, de activitate, de comunicare!

#StaiAcasă este cel mai simplu mesaj, dar totodată – cel mai direct și ușor de urmat. Stăm astăzi, ca să putem ieși mai devreme de 15 mai.

Cu gânduri bune, echipa „Clubul Nostru” 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *