Dezvoltarea copilului tău e un element cheie în viitorul și fericirea sa. De aceea noi îți lăsăm câteva sfaturi și lucruri pe care le poți face pentru ca să îți ghidezi copilul spre această cale!

  1. Ajută-l să învețe o limbă nouă!

Avantajele învățării unei limbi străine pentru dezvoltare sunt bine știute, de aceea oferă timp copilului tău și practicați această activitate împreună. O limbă de circulație internațională, precum engleza, e extrem de utilă, așa că fă primii pași în engleza pentru începători alături de copilul tău! Sigur, materiale găsiți destule pe internet, dar încurajați mai mult comunicarea și jocul, interacționați și citiți-i copilului. Acest lucru nu numai că îi dezvoltă gândirea și competențele lingvistice, dar e și un mod distractiv de a petrece timpul împreună!

  1. Practicați sport!

Dezvoltarea fizică e un element important în viața fiecărui copil, de aceea ai grijă să îndemni copilul să fie activ, să vă jucați, neapărat și în aer liber atunci când aveți posibilitate! Sportul pentru copii e benefic atât pentru sănătatea fizică, cât și mentală. Explorați ce anume îi place copilului, și stârniți astfel curiozitatea pentru un nou hobby. Gimnastica pentru copii sau dansurile moderne pentru copiii sunt doar câteva opțiuni, care sigur o să îl dezvolte, devenind în timp o pasiune!

  1. Fii un bun model!

Pentru ca un copil să se integreze bine în societate și să se dezvolte armonios, are nevoie de un exemplu pe care să-l urmeze. Acel model ești tu, de aceea încearcă să-i arăți cum trebuie să se comporte, mai degrabă decât să-i reproșezi atunci când face ceva greșit. Adoptă obiceiuri sănătoase cu copilul tău și urmați-le. Lucruri precum gătitul împreună, practicarea unui sport, sau lectura îl vor determina să încerce lucruri noi. Rutinele voastre îl vor ajuta să se uite la lumea din jur cu mai multă încredere!

  1. Participă la evenimente!

Găsește evenimente potrivite pentru copilul tău și mergeți împreună când aveți ocazia! Opțiuni sunt multe: fie la cinema, teatru sau muzeu, la concerte, expoziții, sau festivaluri – copilul tău va învăța astfel mai multe despre cultura, arta, și istoria orașului tău și a țării. Unele competiții sportive sau artistice de asemenea sunt complexe și includ multe distracții, pe lângă partea legată strict de sportul pentru copii sau expozițiile din creațiile micuților. Mai mult decât atât, copilul învață astfel cum să se comporte în public, își lărgește orizontul de interese și descoperă lucruri noi!

  1. Fii vulnerabil cu copilul tău!

Dezvoltarea copilului în toate sferele depinde în mare măsură de relația voastră. A fi vulnerabil cu copilul tău, nu înseamnă a fi slab, ci dimpotrivă – arată că ești destul  de puternic să îți ceri scuze, să recunoști când greșești, și să găsiți o soluție pentru orice neînțelegere. Un copil nu caută un părinte perfect, ci un părinte sincer. De aceea, fii vulnerabil și lasă-l să te cunoască, iar nivelul de încredere dintre voi o să crească, odată cu o relație strânsă!

P.

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *