La începutul lunii iulie, medicul pediatru Mihai Stratulat a făcut câteva dezvăluiri şocante. Acesta susținea  că „copiilor li se stabilește diagnoza falsă de pneumonie, doar de dragul transferurilor de la Compania Națională de Asigurări în Medicină, care depind de numărul pacienților”, acuzând de neprofesionalism direcţia a două instituţii medicale.  Drept urmare a acestor afirmaţii, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a instituit o comisie de control, care a mers la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 (SCMC nr.1) și Spitalul Clinic Municipal nr. 1 (SCM nr.1). Conform  unui comunicat emis de Minister, “Nu au fost confirmate cazuri de internare nejustificată a copiilor. Concluziile Comisiei confirmă administrarea corectă a terapiei antibacteriene la copii internați”.

22853005_1912630805428889_8606384459549864309_n

Drept reacţie a acestor afirmaţii, Mihai Stratulat a anunţat că grupul “Ask a Doctor”, în cadrul căruia medicul, împreună cu pediatrul Dorina Agachi, oferea părinţilor sfaturi privind  administrearea antibioticelor, îşi sitează activitatea, spunând că de unul singur nu poate să mai lupte cu acest sistem.

În susţinerea medicului au venit mii de mame, care au organizat protestul pașnic  “Stop Diagnozelor False! Suntem cu Mihai Stratulat!”.  “Vom ieși în stradă pentru a ne proteja interesele și pentru a spune pe nume lucrurilor ce vor să îl împiedice pe medicul copiilor noștri să activeze în continuare”, au anunţat acestea.

Protestul va avea loc pe data de 13 august, cu începere de la ora 10, la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

Sunt aşteptate toate mamele care îl susţin pe Mihai Stratulat, cel care a tratat mii de copii fără antibiotice, dar cu multă răbdare şi dragoste!

Vino şi tu la protest! Confirmă-ţi prezenţa pe pagina oficială a evenimentului!

Anna Casian-Musteaţă

Sursa foto – Clubul Nostru

 

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *