Ai căutat cu atenție prin magazine de covoare în Chișinău și ai găsit în sfârșit modelul perfect pentru casa ta. Acum vrei să arate mereu ca nou, nu-i așa? Iată câteva reguli simple care o să te ajute să cureți covorul corect și să te bucuri cât mai mult timp de cumpărătura ta!

1.      Pune covoraș la intrare

Cea mai simplă și esențială regulă este să ai un preș sau covoraș la intrarea în locuința ta. Acest obiect este mai mult decât un element decorativ, cu ajutorul său scapi de murdăria pe care o aduci negreșit de afară pe tălpile încălțărilor tale, oricât de atent ești. Aranjează un preș și șterge picioarele bine atunci când intri, astfel mai puțină murdărie o să ajungă în casă, deci și pe covorul tău.

2.      Aspiră regulat

Ai cumpărat un covor din Chișinău care ți-e drag și completează frumos spațiul din casa ta? Atunci ai grijă să-l ferești de praf, impurități și toată murdăria care se acumulează atât de repede. Aspiră regulat, golește sacul aspiratorului des pentru o mai mare eficiență și selectează peria potrivită în dependență de țesătura covorului. O astfel de rutină menține suprafața covorului intactă, acesta nu se va deteriora, iar tu o să respiri un aer mai curat!

3.      Îndepărtează petele imediat

Se întâmplă adesea ca din neatenție ori din greșeală să vărsăm sau să murdărim covorul cu ceva. Nu-i nimic! Cel mai bun lucru pe care îl poți face în această situație este să îl cureți rapid, altfel devine și mai greu de îndepărtat. Folosește întâi o cârpă sau un prosop care să absoarbă lichidul vărsat sau care să îndepărteze murdăria, apoi curăță cu grijă folosind un detergent recomandat de specialiștii de covoare din Moldova, în dependență de tipul petei.

4.   Folosește soluții de curățare potrivite

Află ce substanțe de curățare pot fi folosite fără probleme în funcție de materialul din care e confecționat covorul, ca să păstrezi cât mai bine țesătura și starea acestuia. Apoi urmează instrucțiunile detergentului cu atenție, fără a folosi o cantitate exagerată și clătindu-l foarte bine la final. Un magazin bun de covoare din Moldova precum Elite Carpet îți oferă consultanță nu doar legat de ce să procuri, dar și recomandări de întreținere corectă a produsului ales, așa că apelează cu încredere oricând.

5.  Protejează covorul de lumina directă a soarelui

Dacă ai aranjat covorul într-o cameră luminoasă, unde soarele pătrunde ușor, atunci sunt șanse mai mare ca acesta să se decoloreze în timp. Perdelele, draperiile și jaluzelele sunt bune pentru a diminua lumina atunci când e nevoie, ca aceasta să nu afecteze covorul tău. Nu uita de acest aspect, iar covorul tău o să-și păstreze culoarea din prima zi!

6.    Curăță covoarele profesional

Covoarele moderne necesită îngrijire modernă! Oricât de bine încerci să ai grijă de covor, totuși nu poți să îl întreții într-o stare perfectă de unul singur. Nu îți face griji, anume pentru asta există specialiști care o să-ți facă munca mai ușoară și simplă. Doar du covoarele tale la o curățătorie profesională, unde vor fi spălate și șamponate folosind substanțe chimice de calitate, vor fi periate cu grijă astfel încât fiecare strat să fie foarte bine curățat. De acolo le poți aduce în casa ta curate și proaspete!

7.   Păstrează curățenia

Pe lângă întreținerea covoarelor, curățenia casei trebuie să fie menținută întotdeauna. Curăță regulat suprafețele de praf, astfel încât să nu ajungă și pe covorul tău. Nu doar covorul, dar toate obiectele din casa ta o să rămână în stare bună mai mult timp atunci când sunt îngrijite, iar tu o să ai în casă o atmosferă care o să-ți placă!

P.

Postări recomandate

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *